Scheepsschilder

Korte projecten

Hier een aantal korte schilder projecten, zowel staal als een polyester speedboot. 

 

Bekijk de foto's van dit project


Aankomst boot. De boot is door een ander bedrijf in 2 verschillende kleuren primer gespoten. Voordat we kunnen beginnen moeten we nog een aantal zaken aanpakken. Een hoop oude gaten.

 

Nadat de boot is schoongemaakt kan er begonnen worden met schuren. Na het schuren wordt het schip geplamuurd. De boot heeft een ronde kont en in het midden van de romp een ronde stootlijst. Een leuke klus voor de plamuurder.

 

In de hoeken worden ronde fillers van plamuur gezet. Aanbrengen van plamuur met een breed mes.

 

Plamuur in de hoeken en randen. De kuip is al ingetimmerd en gelakt. Goed afplakken dus.
Ook de motor zit er al in. Schuren en nog eens schuren.

 

Uitzetten waterlijn. De boot waterpas gezet en goed opmeten. Overal is de waterlijn nu gelijk ten opzichte van de vloer. Met een lat met daarop een potlood getaped streepjes zetten op de romp. Doordat alles al in de boot zit is het handiger om de primer met de hand over de plamuur te zetten.

 

Ook krijgen we dan duidelijk wat romp en onderwaterschip is. Met een fijne korrel de primer schuren zodat er begonnen kan worden met de eindkleur. Romp in de lak.

 

Over de geschuurde primer van het onderwaterschip wordt een schakellaag gezet. We gaan van een epoxy naar een chrloorrubber anti-fouling. Dan is een schakellaag aan te raden. Rode anti-fouling. Boot in eind kleuren.

 

De boot gaat terug naar de werf, alwaar de laatste zaken aangaande de afbouw gedaan worden.
Ons werk zit erop. Een mooi voorbeeld van praktijk oplossingen door de vervoerder. Boot op trailer.

 

Ons werk zit erop. Het schilderwerk van een polyester speedboot. Nadat de boot grondig is schoongemaakt kan er begonnen worden met schuren.

 

Op het dek zitten allemaal haarscheuren.  De boot is goed geschuurd met correcte opbouw van schuurnummers, Eerst een wat grovere schuurschijf, deze is weer uitgeschuurd met een fijnere.

 

Tot dat we een dermate fijne en stroeve indergrond hadden dat we konden gaan schilderen. Afplakken en schilderen. Het zatende haarscheuren, die hebben wij weggewerkt.

 

 Dit is met de hand geschilderd, dus met kwast en roller.

 

 De verdere afbouw wordt door de klant zelf gedaan, wij hebben het schilderwerk boven de waterlijn voor onze rekening genomen. De boot is klaar voor de verdere afbouw.

 

 

terugJanita Top Webontwikkeling